19 Aralık 2014 Cuma

ANTALYA



 Antalya yabancı turistlerin ilgisini en fazla çeken tatil yerlerimizden birisidir.Baktığımız zaman hemen hemen her ilçesini tatil beldesi olarak almak mümkündür.Manavgat,Konyaaltı,Kaş,Alanya,Kemer bunlardan bazılarıdır.Geçen yaz Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunma fırsatı yakaladım.Erken Rezervasyonla çok uygun fiyatlara 5 yıldızlı otellerde konaklama imkanı bulabilirsiniz.Benim kaldığım otel Side-Çolaklı'da Dıamond Elite Hotel&Spa adında 5 yıldızlı bir oteldi.Yaklaşık 5 gün her şey dahil fiyatı 670 TL idi.5 gün içerisinde bulunduğum yerlere yakın olan yerleri de gezme fırsatı yakaladım.

Manavgat tarihi bakımdan oldukca zengin bir bölgesi Antalya'nın.Tarihi yerleri gezerken Türklerden çok yabancı turistleri gözmeniz mümkün.



Aspendos Antik Tiyatro

Buradaki Tiyatro M.S 2. yüzyılda Romalı'lar tarafından inşa edilmiştir.Günümüzde ise yine Antalya'nın tarihi güzellikleri içine girerek yerli yabancı birçok turistin uğrak yeri olmuştur.


Apollo Tapınağı - Side

Yıllar önce Side'de Roma barışı olarak adlandırılan dönemde iki muhteşem tapınak inşa edilir.Işık,güzellik ve sanat tanrısı olarak kutsanan Apollon adına inşa edilen tapınak dikdörtgen plana sahiptir.Daha sonraları tapınağın bir bölümü bazilika yapımında kullanılmak üzere sökülür.
Manavgat Şelalesi

Antalya Merkeze 72 km uzaklıkta bulunan Manavgat Şelalesi ırmak sularının 3-4 km'lik bir falezden düşmesiyle meydana gelir.Kent gürültüsünden uzaklaşıp doğayla başbaşa kalmak isteyen insanlar için ideal yerlerden biridir.Yine burada da insan kalabalığına rastlamak olası.

Gezilip görülmesi gereken yerlerden biri Antalya.Bu anlattıklarımın dahası var tabiki.En kısa zamanda uğrayın derim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder