10 Aralık 2014 Çarşamba

KAPADOKYA-PERİ BACALARI



Türkiye'de yaşayan insanların büyük çoğunluğu görmüştür Kapadokya'yı görmeyenler de en azından duymuştur :) İç Anadolu bölgesinin Nevşehir ilinin sınırları içinde bulunan Kapadokya tarihi bir yerdir.


Kapadokya aslında Kayseri'de yaşayan insanların uğrak yeridir.Özellikle haftasonu gününü değerlendirmek isteyenler için ideal yerlerden biridir.



Değişik yapılarıyla yerli yabancı turisti çeken peri bacalarını gezerken rehber yardımı almanız mümkün böylelikle tarihi hakkında da bilgi edinmiş oluyorsunuz.



Kapadokya-At Çiftliği

Gezerken bölgede bulunan atları kiralayarak gezintinize devam edebilirsiniz.O tarihi güzelliklerin içinde atla dolaşmak gerçekten unutamayacağınız bir deneyim olacak sizin için.



Kapadokya yaklaşık 60 milyon yıl önce Erciyes Hasandağı ve Güllüdağ'ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır.


Jandarma Karakolu-Ürgüp

Kapadokya'da bulunan peri bacalarının bazıları ev olarak kullanılırken bazıları da göründüğü gibi jandarma karakolu olarak kullanılmaktadır.




Bölgeyi atın yanı sıra turistlere kiralanan bu deveyle de gezmeniz mümkün.Aynı zamanda insanların bu devenin üzerinde fotoğraf çektirmek için sıraya girdiğini kendi gözlerimle gördüm :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder