17 Aralık 2014 Çarşamba

MUĞLA-MİLAS


Baltalı Kapı

Muğla'nın 13 ilçesinden birisi olan Milas Muğla'nın nadide ilçelerinden biridir.Ege bölgesi'nin tarihi olarak epey zengin olduğunu hemen herkes bilir.Yukarıda ki resimde Milas Baltalı Kapı M.Ö. 1. yüzyılın sonunda inşa edilmiştir.Dış tarafındaki kilit üzerinde bulunan çift yüzlü balta kabartmasından dolayı baltalı kapı ismini almıştır.

Milas Tarihi Evler

Milas'ın sokaklarında gezinirken böyle tarihi inşaları görmeniz mümkün.İnsanı o kendi dönemine götüren bu mimariler görenleri oldukça etkilemektedir.Milas'a gelen hemen hemen herkesin fotoğraf makinelerinde yerini bulmuştur.


Gümüşkesen Mezar Anıtı

Muhtemelen M.S. 2.yüzyıla tarihlenen bu anıt dikdörtgen bir mezar odası ile bu odanın üzerinde paye ve sütunların taşıdığı piramit gibi gittikçe daralan bir örtüden ibarettir.Anıt iki basamaklı bir krepis üzerindedir.Mezar odasına bir kapıdan girilmektedir.Odanın içinde üst katın döşemesini destekleyen dört paye bulunmaktadır.

Labranda Ören Yeri

Milas ilçe merkezinden 14 km uzaklıkta Kargıcak Köyü sınırları içinde yer alan Labranda kutsal alan olarak kabul edilmektedir.Labranda daki kutsal alana 8 m genişliğinde olan kutsal yol ile ulaşılırdı.En eski buluntuları M.Ö. 600 yılına aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder