16 Aralık 2014 Salı

GAZİANTEP

Güneydoğu Anadolu'nun sanayi ve gelişmişlik bakımından birinci sırasında olan Gaziantep bir kere de olsa mutlaka görülmesi gerek.Kayseri'de öğrenci için pek alternatif yok bizde bu yüzden araba kiralayıp Gaziantep'e doğru yola koyulduk.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi

100 dönümlük alana kurulmuş Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun birinci Dünya'nın üçüncü Avrupa'nın ise ikinci en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Zoo Antep'e işi düşenlerin mutlaka uğradıkları bir yerdir.




 Bahsettiğim gibi hayvanat bahçesi bayağı büyük olunca insanların yorulacağı hesaba katılarak tren şeklinde gezi arabaları bulunmakta.İsteyenler yürüyerek isteyenler bu araçla gezme şansını bulmaktadırlar.


Turistik Gaziantep Çarşısı

Gaziantep'e gitmeyen insanların bile bildiği bir yerdir burası.Yabancı damat dizisinin sahne geçişlerinde sık kullanılan bu yer turistlerin ugrak yeri olmustur.

Gaziantep Kalesi

Türkiye'de ayakta kalabilen kalelerin en güzel örneğidir Gaziantep Kalesi.Yaklaşık 25 metre yükseklilte bulunan kale şehrin tam ortasında ihtişamıyla göz doldurmaktadır.Ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.



Tarihi Bakırcılar Çarşısı

Gaziantep'te 500 yıla aşkın bir geçmişe sahip olan bakır işletmeciliği,günümüzde de devam etmektedir.
Şehrin en eski alışveriş alanı olan çarşı şu anda turistlerin yoğun ilgisini görmektedir.Gaziantep tatilinizde buraya uğrayıp büyülü atmosfere dahil olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder