15 Aralık 2014 Pazartesi

KONYA

Konya deyince akıllara ilk gelen şey hiç kuşkusuz Mevlana'dır.Konya'da bulunan Mevlana müzesini de Konya'ya gidipte görmemiş olan sayılı insan vardır.Yazımın başında hatırlatmak isterim müze giriş çıkış saatlerine bakıp ona göre gidin yoksa benim gibi sadece dışardan izlemek zorunda kalabilirsiniz :) Ben gittiğim zaman saat 17:00 'ı geçtiği için kapalıydı malesef.


Mevlana Müzesi-Konya

Bugün müze olarak kullanılmakta olan Mevlana Dergahı'nın yeri,Selçuklu Sarayı'nın Gül Bahçesi iken bahçe,Sultan Alaeddin Keykubad tarafından Mevlana'nın babası Sultanü'l-Ulema Bahaeddin Veled'e hediye edilmiştir.

Mevlevi Dergahı ve Türbe 1926 yılında ''Konya Asar-ı Atika Müzesi'' adı altında müze olarak hizmete başlamıştır.1954 yılında ise müzenin teşhir ve tanzimi yeniden gözden geçirilmiş ve müzenin adı ''Mevlana Müzesi'' olarak değiştirilmiştir.





Mevlana müzesinin etrafında bulunan hediyelik eşyacılarda sevdikleriniz için birbirinden güzel hediye bulmanız mümkün.Mevlana'nın öğütlerinin bulunduğu kabartmalar,anahtarlıklar,biblolar ve daha birçoğu.



Mevlana müzesinin tam yanında bulunan bu camii özellikle akşamları bütün ihtişamıyla göz doldurmaktadr.

Konya'ya gidip Mevlana Müzesine de uğrayın arkadaşlar.Haa unutmadan meşhur Mevlana şekerlerinden almayı da unutmayın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder